Wel of niet kiezen voor een zit-sta bureau?

De uren tikken weg als we met opgetrokken schouders over een computer zakken. Degenen die in dit soort functies hebben gewerkt, hebben zich waarschijnlijk afgevraagd of het beste is om op het werk te staan of te zitten. In de afgelopen jaren zijn loopbandbureaus en sta-bureaus populair geworden. Als extraatje van de werkgever is het gebruik van sta-bureaus het afgelopen jaar met 7% gestegen, volgens een onderzoek onder HR-professionals. Werkgevers kunnen sta-bureaus ondersteunen als een wellness-optie, die eenvoudig te implementeren is en het moreel op kantoor verbetert. Ben je benieuwd naar enkele zit-sta bureaus Officetopper.com. Wij zetten een aantal belangrijke feiten op een rij.

Wat is een sta-bureau?

Om de voordelen van sta-bureaus beter te begrijpen, moet je weten wat het is. Met een sta-bureau (ook wel sta-bureau, zit-sta-bureau of verstelbaar sta-bureau genoemd) kun je comfortabel opstaan ​​terwijl je een computer gebruikt. Veel moderne sta-bureaus zijn verstelbaar (elektronisch of handmatig), waardoor de gebruiker kan wisselen tussen de twee gebruikswijzen wanneer de situatie zich voordoet. Er zijn ook hoge sta-bureaus met geheugenbanken met vooraf ingestelde bureauhoogtes die vooraf kunnen worden ingesteld, zodat je van tevoren de gewenste bureauhoogte kunt kiezen en deze op je gemak kunt verwisselen.

Voordelen van staande bureaus

Ondanks de recente studie die suggereert dat het onwaarschijnlijk is dat een sta-bureau helpt bij gewichtsverlies of gewichtsbeheersing, kan het andere voordelen hebben. Voorstanders van sta-bureaus beweren dat onderzoeken aantonen dat de bloedsuikerspiegel sneller weer normaal wordt na een maaltijd op dagen dat mensen meer tijd doorbrengen met staan. Het kan ook het risico op schouder- en rugpijn verminderen als je staat in plaats van zit. Omdat langdurig zitten in verband is gebracht met een verhoogd risico op verschillende ziekten, kan een sta-bureau ook extra gezondheidsvoordelen bieden. Ze kunnen ziekten zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en obesitas voorkomen. Voor de meeste van deze potentiële voordelen is geen grondige studie van sta-bureaus uitgevoerd. Dit maakt het moeilijk om de daadwerkelijke gezondheidsvoordelen van sta-bureaus te bepalen.

Staand invoegen in uw routine

Een standpunt innemen vertegenwoordigt een verandering van levensstijl die niet zomaar een modegril is. Als je je afvraagt ​​of een zit-sta bureau een goede investering is, dan weet je dat dit inderdaad het geval is. We brengen zoveel tijd zittend door in ons moderne leven, of het nu op het werk is, thuis films kijkt of aan het reizen bent van en naar het werk. Ondanks het feit dat we voor ons werk soms aan een computerbureau moeten zitten, vereisen ze niet per se dat we zitten. Het veranderen van een zittende naar een staande bureaupositie is net zo eenvoudig als het indrukken van een knop op sommige moderne sta-bureaus. Op sommige sta-bureaumodellen kun je in een oogwenk wisselen dankzij voorgeprogrammeerde instellingen.

Vergelijkbare berichten