Kies de beste lijst voor je canvas 

Een mooi canvas doek is echt iets bijzonders. Het is een doek dat je graag aan de muur hangt, zodat je er altijd naar kunt kijken. Echter, canvas is kwetsbaar en dus is het fijn als je een goede lijst in huis haalt, zodat het altijd goed beschermd is. Baklijsten zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Deze lijsten zijn bedoeld voor canvas en kunnen dus perfect gebruikt worden voor aan de muur. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een baklijst? Een paar tips.

De juiste maat

Allereerst is er natuurlijk het kiezen van de juiste maat. Dit is belangrijk, omdat elk canvasdoek zijn eigen maten heeft en je natuurlijk graag wilt dat de lijst perfect om het doek past. Gelukkig komen baklijsten tegenwoordig in allerlei verschillende maten en is het zeldzaam om niet de juiste tegen te komen. Van klein naar relatief groot, zoals een baklijst 50 x 70, het is er allemaal. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een maat zoekt die juist afwijkt van wat er allemaal standaard te vinden is. In dat geval kunnen de baklijsten op maat gemaakt worden. Deze lijsten worden dan in een lijstenmakerij gemaakt, waarin werkelijk geen opdracht te gek is. Daarmee worden eigenlijk gewoon alle klanten bediend, omdat er simpelweg ruimte is voor alle denkbare maten. En dat is fijn, want ook een canvasdoek met een afwijkende maat verdient natuurlijk een lijst die het doek tot zijn recht laat komen. En heb je die afwijkende maat, dan haal je natuurlijk echt iets bijzonders in huis.

Het juiste materiaal

Ook het materiaal is van belang bij het kiezen van de juiste baklijst. Wie op zoek is naar een goedkopere lijst kiest vaak voor hout en wie graag een wat meer robuuste lijst in huis haalt, kan bijvoorbeeld kiezen voor aluminium. Aluminium is bijzonder licht, maar ook bijzonder stevig. Daar komt bij dat het ook krasvrij is, zodat het niet erg is als hij valt, of als kinderen er per ongeluk tegenaan lopen. Houten lijsten zijn vaak dus wat goedkoper, maar hoeven zeker niet in te leveren op kwaliteit. Zeker als de houten lijst is gemaakt door een lijstenmakerij met ervaring en kennis, heb je een lijst in huis die heel veel jaren kan dienen als het perfecte omhulsel voor je fraaie canvasdoek.

De juiste stijl

Tenslotte is er de stijl. Want net zoals elk interieur zijn eigen stijl heeft, heeft ook elke baklijst een unieke vormgeving. En bij het kiezen van de juiste baklijst is het van belang dat je een lijst kiest die goed past bij je interieur. Heb je een modern interieur, dan is het vaak slim om een lijst te kiezen die goed bij deze strakke vormgeving past. Heb je een klassiek interieur, dan kan je lijsten kiezen die daar weer goed bij gaan. En op die manier vind je altijd iets wat echt helemaal bij jou en je wensen past en haal je een lijst in huis die recht doet aan de fraaie afbeelding die prijkt op jouw canvasdoek.

Vergelijkbare berichten