Geef je vloer een nieuw voorkomen met vloercoating

Een vloer heeft flink wat te verduren. Elke dag wordt erop gelopen, er wordt van alles overheen gesleept en er rust eigenlijk permanent een stevig gewicht op. Daarom is het van belang om je vloer goed te beschermen, zodat het bestand is tegen alles wat de omgeving maar te bieden heeft. Met vloercoating geef je je vloer precies de bescherming die het nodig heeft. Vloercoating geeft een keiharde, zeer beschermende laag, die jarenlang goed blijft en waarmee je vloer weer als nieuw is. Maar hoe breng je het aan?

Maak je vloer schoon, schoner, schoonst 

Wie vloercoating wil aanbrengen, zal als eerste ervoor moeten zorgen dat de vloer zo schoon mogelijk is. Dat betekent dat je uitgebreid moet stofzuigen en jezelf ervan verwittigen dat er echt geen enkel stofje meer te vinden is. Boen de vloer, pik de kleinste ongewenste stofjes eruit en zorg ervoor dat hij volledig spic en span is. Alleen dan weet je zeker dat de coating zich optimaal zal hechten aan de ondervloer. Want daar zit het ‘m in; de coating hecht alleen goed als de vloer volledig schoon is. Maak je de vloer minder nauwkeurig schoon dan eigenlijk zou moeten, dan zal je zien dat de coating zich aan het vuil gaat hechten en dat het dus niet de perfecte laag creëert die je krijgt bij een volledig gereinigde vloer. 

Werk elke oneffenheid weg

Vervolgens is het zaak om elke oneffenheid weg te werken. Dit betekent elk bobbeltje, elke beschadiging, alles moet weggewerkt worden, zodat de vloer spiegelglad is. Dit kan je doen door de oneffenheden te schuren, of juist eventuele scheuren op te vullen met mortel. Hoe dan ook; voordat je de coating aanbrengt, moet de vloer spiegel- en spiegelglad zijn. Hoe beter je dit doet, hoe beter de coating zich zal hechten en hoe egaler het oppervlak. Doe je dit niet goed, dan zal je al snel zien dat de oneffenheden zich wreken in de coating. In het slechtste geval kan je de complete operatie opnieuw uitvoeren, omdat het simpelweg niet nauwkeurig genoeg is gedaan.

Laat het drogen

Heb je de coating eenmaal aangebracht op je brandschone en spiegelgladde vloer, dan is het zaak om de boel zo goed mogelijk te laten drogen. Dit vereist vooral discipline; coating kan soms wel een week nodig hebben om dermate goed te drogen dat je er weer van alles mee kan doen. Daarom is het zaak om simpelweg de tijd te nemen om de vloer perfect te laten drogen. Ga op vakantie, vestig je een weekje ergens anders, of sluit de ruimte af en gebruik tijdelijk de slaapkamers of een ander vertrek. Dat ene weekje is van groot belang en je zal er vele jaren plezier van hebben als je ook dit laatste onderdeel netjes uitvoert. Is je coating eenmaal gedroogd en is de kust volledig veilig, dan kan je de ruimte weer benutten zoals altijd, in de wetenschap dat de vloer perfect beschermd is tegen alles wat jij, de kinderen of de huisdieren maar te bieden hebben.

Vergelijkbare berichten