5 tips voor de perfecte fotomuur

Het is de meest gebruikte manier om je interieur persoonlijker te maken, foto’s in huis zorgen ervoor dat jij je echt thuis voelt. Op Pinterest kun je er bijna niet meer omheen: een fotowand. Je kunt eigen foto’s, kunst of posters met elkaar combineren en het helemaal eigen maken. Als jij het in één keer goed wil doen en niet voor niets gaatjes in de muur wil slaan, dan zou je zeker dit artikel moeten lezen. 

Compositie is key 

Om geen onnodige fouten te maken, is het verstandig om eerst een schets te maken voordat je gaat boren. Hoe wil je de foto’s hangen, en welke formaten wil je gebruiken? Je zou eerst verschillende formaten met tape op de muur kunnen hangen, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het eruit zal gaan zien. Er bestaan tegenwoordig ook apps die jou kunnen helpen bij het maken van een compositie. Zo wordt het jou een stuk makkelijker gemaakt!

Verschillende groottes

Als je gebruik maakt van verschillende groottes, zal je een speels effect creëren. Zo kun je bijvoorbeeld een fotolijst 60×90 combineren met een fotolijst 30×40 of 15×21. Je kunt daarnaast ook gebruik maken van liggende en staande afbeeldingen. Tip, zorg er dan wel voor dat de afstand tussen alle lijsten hetzelfde is. Op die manier creëer je meer rust. 

Zelf foto’s afdrukken 

Kunst en posters kopen kan natuurlijk best hoog in de kosten oplopen. Een oplossing daarvoor is zelf afbeelding printen die jij leuk vindt. Met een goede printer kun je gemakkelijk thuis foto’s printen op A3 of A4 papier. Check voordat je wil gaan printen wel even of je het juiste fotopapier in huis hebt en of er nog voldoende inkt is. Je bespaart zo op de kosten, waardoor het ook nog leuk blijft om af en toe te wisselen van foto. 

Maak het niet te vol 

Heb je al best veel foto’s aan de muur gehangen, maar lijkt er toch nog iets te missen? Hang dan niet nog meer foto’s aan de muur, maar bekijk ook eens andere opties. Bordjes, mandjes, een hoed of spiegels, alles is mogelijk. Misschien heb jij wel een ander persoonlijk voorwerp dat leuk bij jouw fotowand past. Zo geef je jouw muur net een beetje dat extra, zonder al te veel toe te voegen. 

Wel een fotomuur, geen lijstjes 

Als jij dat gaten boren in de muur toch niet helemaal ziet zitten, hebben we ook nog een andere optie bedacht. Je kunt bijvoorbeeld ook een lichtsnoer ophangen en hier met wasknijpers foto’s aanhangen. Zo kun je een sfeervolle fotomuur maken, zonder gaten in de muur te boren. 

Vergelijkbare berichten