3 tips om je thuiskantoor gezelliger aan te kleden

De afgelopen jaren zijn we met zijn allen steeds meer gaan thuiswerken. Wat misschien begon met een laptop aan de keukentafel werd voor velen al gauw een eigen thuiskantoor. Een plek waar je thuis kunt werken in alle rust en waar je de deur ook makkelijk achter je dicht kan trekken als het avond of weekend is. Een thuiskantoor hoeft zeker niet alleen maar praktisch te zijn. Nee, juist omdat het je eigen kantoor is, kun je het zo inrichten zoals jij wilt. In dit artikel geef ik je enkele tips over hoe je je thuiskantoor gezellig aan kunt kleden, zodat het echt een fijne plek wordt om te werken.

Inspirerende wanddecoratie

Is jouw thuiskantoor op dit moment niet veel meer dan een ruimte met kale, witte muren? Kies er dan voor om die witte muren op te vullen met gezellige wanddecoratie. Denk hierbij aan fotolijsten, kunst of aan een mooi wandkleed. Uiteraard is het wel belangrijk dat je de ruimte niet té druk maakt, dan kun je je misschien minder goed concentreren. Probeer daarom een goede balans te vinden en wie weet haal je zo juist wel meer inspiratie uit je wanddecoratie. 

Een groen thuiskantoor

Het is bewezen dat planten goed zijn voor je concentratie en productiviteit. Planten zijn dan ook zeker een must voor je thuiskantoor. Ze zijn namelijk niet alleen goed voor je, maar staan ook gewoon erg gezellig en geven je thuiskantoor een huiselijk gevoel. Hoewel je in het weekend misschien liever niet meer in je kantoor komt en de deur snel achter je dicht trekt, is het wel belangrijk om je planten niet te vergeten. Zorg dat ze voldoende water krijgen, zodat ze na het weekend nog in leven zijn. Heb je niet zulke groene vingers? Kies dan voor een paar kunstplanten. Deze hoef je niet te verzorgen en blijven van zichzelf al mooi (al hebben ze niet de gezondheidsvoordelen die echte planten wel hebben). 

Zachte materialen en decoratie

Bij een kantoor ben je al heel snel geneigd om alles strak te maken, zodat er zo min mogelijk afleiding is. Toch kun je door sommige materialen en decoratie toe te voegen juist meer inspiratie krijgen en jezelf meer thuis voelen in het kantoor. Zo kun je bijvoorbeeld gerust een vloerkleed neerleggen en een kussentje op je bureaustoel leggen. Het vloerkleed staat gezellig en zorgt er ook meteen voor dat je gerust met je bureaustoel over de vloer kunt rollen zonder krassen te veroorzaken. Denk ook aan een paar persoonlijke decoratiestukken. Hierdoor kun je terwijl je aan het werk bent bijvoorbeeld even wegdromen naar die ene leuke vakantie. 

Vergelijkbare berichten