Vintage sieraden voor een leuke, funky en flirterige kledingkast

Ja! Het is waar. Vintage sieraden (of sieraden, als je Brits bent) voegen die speciale vonk toe aan je garderobe die je gewoon niet kunt vinden in moderne accessoires. Als je niet veel ervaring hebt met vintage oorbellen, broches en andere vintage stukken dan denk je misschien dat ‘vintage’ oud en benauwd betekent. Maar dat is gewoon niet het geval.

Vintage kerstballen zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren. Hoewel het waar is dat je zeer elegante en uitgebreide stukken kunt vinden, zijn er ook talloze vintage accessoires die schreeuwen ‘Girls Just Want To Have Fun’. Dus als je een luxe broche wilt om te dragen op je favoriete jurk voor een debutantenbal, dan zul je geen probleem hebben om zo’n item te vinden in de vintage arena. Aan de andere kant, als je gewoon een fantastisch paar kleurrijke, funky oorbellen wilt die bij je favoriete spijkerjack passen, kun je ze gemakkelijk vinden als je vintage winkelt.

Er is zo’n enorme voorraad vintage juwelen dat ik niet kan beginnen om je te vertellen over alle keuzes die voor jou beschikbaar zijn. Maar laten we eens kijken naar enkele van de interessantere en leukere vintage schatten.

Tijdens wat algemeen bekend staat als het Arts and Crafts-tijdperk, waren sieraden eenvoudig van ontwerp, ingewikkeld gemaakt en behoorlijk kleurrijk. In deze periode vinden we geweldige stukken die kunnen bestaan ​​uit gekleurd glas, gekleurde stenen zoals turkoois en amethist, en emailleren. Je kunt deze fantastische vintage items met zo ongeveer alles in je kast dragen.

Dan is er de Art Nouveau-periode die begon met Franse ontwerpers. Deze stukken hebben een mystieke uitstraling en zijn doordrenkt met vrouwelijkheid. De lijnen zijn meestal glad, gebogen en vloeiend op deze sieraden. Deze items zijn over het algemeen gemaakt rond dingen die in de natuur worden gevonden. Je zult libellen, nimfen, bloemen en dergelijke zien in de vintage oorbellen, kettingen en andere stukken uit deze tijd. Geef een edgy outfit een speelse touch door een vintage ketting of armband toe te voegen.

Sieraden uit het Art Deco-tijdperk zijn oogverblindend en gewaagd. Zoek naar geometrische vormen met sterke hoeken en lijnen. Pijlen, sfinxen, raketten en scarabeeën zijn enkele veelvoorkomende thema’s die je in deze stijl ziet. Lange oorbellen en flapper kralen zijn vooral leuke vintage items uit deze periode. Fijne sieraden uit deze tijd bevatten veel platina en wit goud. Veel van de kostuumjuwelen zijn leuk omdat ze zijn gemaakt van een heel diverse groep materialen. Bakeliet en celluloid plastic werden vaak gebruikt en creëren een funky beat wanneer toegevoegd aan je favoriete jurk of jas.

Als je voortaan ‘vintage’ hoort, denk dan niet aan saai en oud. Denk leuk, funky en flirterig!