Alles wat je moet weten over balayage

Steeds meer mensen kiezen er weer voor om balayage te laten zetten in het haar. Het is al jarenlang een haarstijl waar veel mensen voor kiezen, maar tegenwoordig is het weer razend populair. Maar wat is deze haarstijl eigenlijk precies? En met welke haartypes kan je een balayage laten zetten? En waarom zou je dit eigenlijk doen? En moet je veel onderhoud doen aan het haar? Daar willen wij je in deze blog meer over vertellen, dus lees vooral verder als jij wel eens toe bent aan een nieuwe haarstijl!  

Het voordeel van balayage

Veel mensen kiezen ervoor om balayage te laten zetten in het haar in plaats van highlights, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de twee? Nou, beide verftechnieken maken het haar lichter, maar balayage wordt met vegen ingezet. Hierdoor krijg je dus een zachte en subtiele overgang van kleur, waardoor je geen last hebt van uitgroei. De overgang ziet er natuurlijk uit en blijft er naarmate de tijd voorbij gaat nog steeds natuurlijk uitzien. Highlights groeien in tegenstelling daarvan snel uit, waardoor je al snel weer terug naar de kapper moet. Het grote voordeel is dus dat je niet snel terug hoeft naar de kapper om de uitgroei bij te laten werken. Je kunt dus lang van je nieuwe haarstijl genieten zonder dat het effect verdwijnt!  

Voor welk haar is het aan te raden?

Veel mensen denken dat balayage alleen een optie is bij blond of donkerblond haar. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Er zijn namelijk veel verschillende mogelijkheden bij deze vorm van haar verven. Wanneer je erg donker haar hebt, zoals donkerbruin of zwart, dan wordt de kleur van de balayage wat lichter-bruin. Wanneer de natuurlijke haarkleur lichter is, dan wordt het haar nog verder opgelicht naar een lichtblonde kleur. Daarnaast zou je zelfs kunnen gaan voor een zilveren of rode kleur. De kapper kan je eventueel helpen met het maken van de kleurkeuze. Er zijn dus veel variaties mogelijk en het is voor iedereen een optie! Als jij dus een balayage wilt uitproberen dan raden wij zeker aan om het gewoon eens te doen.

Het onderhoud van balayage

Veel mensen die hun haar wel eens willen proberen te verven worden afgeschrikt door het feit dat je vaak veel onderhoud moet doen aan het haar. Bij balayage ligt dit echter een beetje anders. Deze vorm van haarverven zorgt er zoals we hebben verteld namelijk voor dat je niet constant naar de kapper hoeft om de uitgroei bij te laten werken. Zo is het al voldoende om je haar zo’n twee á vier keer per jaar te laten bijwerken. Dat is dus helemaal niet vaak! Als je goede producten gebruikt om je haar mee te onderhouden, zoals af en toe zilvershampoo bijvoorbeeld, dan heb je dus zonder al teveel werk een mooie en verzorgd kapsel. Wij raden een balayage dus zeker aan aan iedereen die zijn haar wel wilt verven, maar er niet teveel werk mee wil hebben!

Vergelijkbare berichten