Waarom een acupunctuur Nijmegen behandeling nemen?

Acupunctuur is een Chinese behandelwijze die al meer dan drieduizend jaar oud is. Acupunctuur is in de 16e eeuw naar Nederland gekomen en hier hebben veel mensen baat bij. Het doel van acupunctuur Nijmegen is het herstellen van de gezondheid en het lichaamsbalans. Meestal worden hiervoor dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt. Over het algemeen is deze behandeling pijnloos en ervaren mensen alleen maar positieve effecten. Er zijn verschillende redenen waarom je een acupunctuur Nijmegen behandeling zou kunnen nemen. Ook zitten er diverse voordelen aan verbonden en kan het voor veel mensen fijn zijn. Waarom zou je een acupunctuur behandeling willen nemen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Waarom een acupunctuur Nijmegen behandeling nemen?

Acupunctuur kan je lichaam helpen bij een veelvoud aan klachten en ziektes. Verschillende onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat een acupunctuurbehandeling je kan helpen om pijn te verzachten. Acupunctuur wordt onder andere toegepast bij hoofdpijnklachten en pijn aan het gezicht. Daarnaast wordt het als behandelwijze gezien voor de rug, gewrichten, onvruchtbaarheid en menstruatieproblemen. Het WHO heeft een uitgebreide lijst uitgebracht met acupunctuur indicaties, dit betekent dat het ook deels bewezen is. Problemen met de bloeddruk, dysenterie, pijn in het gezicht, misselijkheid en tandpijn kunnen baat hebben bij een acupunctuur Nijmegen behandeling. Daarnaast zijn er nog meer klachten die verholpen kunnen worden, maar zijn deze nog niet helemaal bewezen.

Wetenschap

Maar wat is de wetenschap van een acupunctuur Nijmegen behandeling precies? De westerse wetenschap heeft nog geen verklaring gevonden van de werking van acupunctuur. Er zijn veel onderzoekers die zeggen dat een acupunctuur behandeling veel positieve effecten hebben op het lichaam. Echter, is dit niet het geval bij iedere onderzoeker en zeggen sommigen dat het niet werkt. Momenteel lopen er nog meerdere onderzoeken naar verder bewijs van de daadwerkelijke effectiviteit. Los van de wetenschap, is het toch een feit dat veel mensen veel baat hebben bij een acupunctuur behandeling.

Meerdere behandelingen

De meeste mensen nemen een acupunctuur Nijmegen behandeling en krijgen hierdoor minder last van bepaalde ziektes. Bepaalde mensen hebben na 1 behandeling genoeg, maar dat is niet voor iedereen het geval. Voor mensen met chronische klachten kan het veel langer duren en zijn er meerdere behandelingen nodig. Niet iedereen merkt het effect van een acupunctuur Nijmegen behandeling en dit kan pas komen naar meerdere behandelingen.

Kosten van een acupunctuur Nijmegen behandeling

Doordat je soms meerdere behandelingen nodig hebt voor een positief effect, kan het best duur uitvallen. Een behandeling kost namelijk, vergelijkbaar met acupunctuur Eindhoven,  rond de 80 euro en dit kan vervelend zijn als je meerdere behandelingen nodig hebt. De kosten vallen niet onder de basisverzekering, waardoor je echt een aanvullende verzekering nodig hebt. Veel zorgverzekeraars stellen als eis dat de acupuncturist aangesloten moet zijn bij een beroepsvereniging. Weet je vooraf dat je meerdere acupunctuur Nijmegen behandelingen nodig hebt? Neem dan een aanvullende verzekering, zodat je niet onverwacht hoge rekeningen moet betalen. Een aanvullende verzekering dekt het niet altijd en daarom is het verstandig om dit na te vragen aan de verzekeraar.

Vergelijkbare berichten