Team training, een must voor jouw team

Als meerdere mensen samenwerken dan is het belangrijk dat de samenwerking goed verloopt en dat de teamleden zich veilig voelen bij elkaar. Daarnaast is een goede teamspirit en de wil om er samen wat van te maken belangrijk. Vaak gaat het niet vanzelf die samenwerking en botsende persoonlijkheden of voelen mensen zich niet gedragen door het team. 

Ook kan het zijn dat teamleden ‘haantjes’ gedrag vertonen, met als resultaat dat andere teamleden zich terugtrekken. Dat is niet handig als je samen doelstellingen wilt halen en een topprestatie mag neerzetten. Daarom is een team training zo belangrijk. Vaak wordt de waarde ervan onderschat en blijven mensen zelf aanmodderen. Dat geeft frustratie, kost geld en zit het resultaat in de weg. In dit artikel laten we je zien dat samen werken aan je team in plaats van in je team van onschatbare waarde is. Lees snel verder en ontdek waarom.

Meer vitaliteit en minder werkdruk

Veel managers realiseren zich niet wat de kracht is van een vitaal team dat met plezier en respect voor elkaar samen aan de slag gaat. Ook onderschatten ze het effect van een ongezonde werkdruk op de resultaten van het team en het werkgeluk van de teamleden. Met een team training maak je jouw team sterker en effectiever en zorg je ervoor dat mensen met meer plezier samenwerken. Dat maakt het behalen van doelen een stuk eenvoudiger en nog veel leuker ook. Samenwerken wordt samen werken, samen genieten, samen groeien en samen bloeien.

Leer omgaan met feedback met team training

Feedback, het is vaak een ding voor mensen. Zowel om te geven als te ontvangen. Regelmatig voelen mensen zich persoonlijk aangevallen als ze feedback krijgen. Daarnaast vinden veel mensen het ook lastig om anderen aan te spreken op gedrag. Toch is dat nodig voor een prettige en effectieve communicatie. Tijdens een team training leren mensen houden van feedback. Het geven en ontvangen van feedback wordt een tweede natuur en daarmee kunnen zowel de teamleden als het team een groeispurt krijgen. Na de training is er veel meer begrip en steun voor elkaar. Je zult zien dat zowel de interactie, als de samenwerking onderling aanzienlijk verbetert. Je maakt het waardevol voor mensen om samen te groeien en elkaars groei te ondersteunen.

Maak vergaderen weer leuk

Hebben jouw teamleden ook een broertje dood aan vergaderingen en het plegen van overleg? Vergaderen om het vergaderen leidt nergens toe en geeft meer frustratie dan resultaat. Met een team training voorkom je dat de vergadercultuur een grote kostenpost wordt voor jouw organisatie en een energievreter voor je mensen. Je maakt vergaderen weer leuk en zorgt ervoor dat er alleen vergaderd wordt als het nodig is. En als er vergaderd wordt, dat de meeting ook zin heeft en effectief verloopt.

Met team training meer inzicht in management drives

Je kunt een team training nog meer diepgang geven door de Management Drives van je team helder te krijgen. Hiermee ontdekt iedereen zijn/haar drijfveren en kunnen teamleden ook elkaars drijfveren herkennen en beter begrijpen. Dat maakt de samenwerking niet alleen een stuk makkelijker, maar ook veel fijner voor alle betrokkenen. 

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan TeamSpeling.nl voor meer informatie. 

Vergelijkbare berichten