Lekker in je vel met Chaga

Heb je gehoord van Chaga? Mijn kennismaking met dit verbazingwekkende genezende extract begon als resultaat van een uitnodiging voor een lokale bijeenkomst die elke maandagavond wordt gehouden in Delray Beach, Florida, ongeveer een half uur van mijn huis. Ik dacht oorspronkelijk dat ik een lokale netwerkbijeenkomst bijwoonde om verschillende zakelijke mogelijkheden te bespreken en ik was behoorlijk enthousiast over het vooruitzicht.

Toen ik echter aankwam bij de bijeenkomst in een mooi plaatselijk café, het was een Chaga-bijeenkomst, had ik volledig kunnen worden uitgeschakeld. Ik zat daar echter met mijn mond openhangend, terwijl persoon na persoon, mensen die lokaal slechts mijlen verwijderd van mij woonden, spraken over hun eerste hand genezingservaringen met dit eenvoudige product.

Wat is Chaga?

De chaga-paddenstoel wordt de “koning van de kruiden” genoemd en wordt al eeuwenlang vereerd vanwege zijn helende en levensverbeterende eigenschappen. Oude mediale meesters beweerden dat chaga de “chi” of levenskracht, de levensenergiebalans, verbeterde. Tegenwoordig wordt chaga in heel Azië geprezen vanwege zijn zijn genezingspotentieel.

Chaga is vaak verkocht als gedroogde, gesneden stukjes, gebrouwen als thee. Deze harde, knapperige paddenstoel is ook “kunstmatig gekweekt en geëxtraheerd in alcoholtincturen”. Voor de grootste potentie moet chaga echter in het wild worden geoogst, wat het extreem moeilijk maakt om het hoge niveau van potentie te behouden.

De meest krachtige variëteit van Chaga is afkomstig uit de afgelegen bergen van Siberië. De chaga-schimmel komt een oude berkenboom binnen via een wond in de boom en groeit onder de schors, krijgt geleidelijk blaren en valt uiteindelijk af. En dan sterft de boom. Waarom? Omdat de chaga ‘levensondersteunende voedingsstoffen uit de berkenboom’ opneemt.

In het menselijk lichaam lijkt de chaga de gifstoffen te zappen, het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam opnieuw in evenwicht te brengen en de chi of vitale levensenergie te versterken. Klinkt het ongelooflijk?

Dat zou ik gedacht hebben als ik een paar verre getuigenissen had gelezen. Maar ik heb uit de eerste hand geluisterd naar echte mensen van alle verschillende leeftijden, die hun opmerkelijke helende verhalen vertelden. Ze kunnen het niet allemaal verzinnen. Ze kunnen niet allemaal genezen door een placebo-effect (alleen genezen omdat ze “geloven” dat het werkt).

De verhalen die ik heb gehoord varieerden van het gladder worden van de huid die bedekt was met psoriasis en andere onaangename huidaandoeningen tot het krimpen van tumoren (zelfs kankerachtige) en verlaagde bloeddruk. Hier zijn slechts een klein aantal van de waargebeurde verhalen over opmerkelijke genezingen die plaatsvinden met het gebruik van deze eenvoudige kruidentinctuur.

  • genezing van spijsverteringsproblemen en verbeterde darmfunctie
  • oplossen van kleine huidgroei, huidmarkeringen, moedervlekken en verkleuringen
  • verminderde artritische pijnen en verminderde zwelling
  • verbeterd gezichtsvermogen
  • gemakkelijker in slaap kunnen vallen of wakker kunnen blijven met een hoger energieniveau
  • vermindering van hyperactiviteit bij kinderen
  • verlaagd cholesterol en verminderde bloedsuikerproblemen
  • vervaging van bruine vlekken (levervlekken)


Als je lichaam op de een of andere manier genezing nodig heeft, zoals de meesten van ons, en je nieuwsgierigheid is gewekt zoals de mijne nog maar twee maanden geleden, lees dan enkele van de opzienbarende onderzoeken over alle krachtige genezende effecten van chaga. Deze onderzoeken zijn NIET geschreven door iemand die persoonlijk betrokken is bij de productie of verkoop van chaga. Dit zijn peer-reviewed onderzoeken die zijn verschenen in vooraanstaande tijdschriften en die veelbelovend onderzoek citeren. Dit krachtige extract, samen met veel van de antioxidantensappen die nu op de markt verkrijgbaar zijn, zorgt voor een revolutie in de gezondheidszorg – net op een moment dat we alle hulp nodig hebben die we kunnen krijgen.

Vergelijkbare berichten