Een optrekstang kopen

Een van de goede manieren om vanuit huis jezelf weer fit te krijgen is om een optrekstang kopen. Er zijn verschillende work outs die je kunt toepassen wanneer je een optrekstang kopen in huis hebt. De meest bekende is toch wel echt de chin up. Je trekt jezelf omhoog aan de optrekstang kopen totdat je kin even hoog is als de stang en laat jezelf hierna rustig naar beneden zakken tot je armen weer helemaal gestrekt zijn. De spieren die je hier het meeste mee traint zijn de spieren in je rug, maar ook je biceps, onderarmen en triceps. Je traint hiermee ook je schouders, borst, midden- en bovenrug en de kleinere spieren die langs je ruggengraat zitten. Wanneer je jezelf omhoog trekt neem je dus niet alleen je armen en rug mee, maar je buikspieren moeten ook meehelpen om je torso in balans te houden wanneer je optrekstang kopen. 

Meerdere soorten oefeningen met een optrekstang

Je krijgt met geen een andere oefening het voor elkaar kom je eigen lichaamsgewicht op te tillen. Wanneer je een optrekstang kopen zul je snel resultaten behalen die je wilt gezien je met de spiermassa die je opbouwt ook makkelijker op weg kunt met sporten zoals bergbeklimmen of baantjes trekken in het zwembad. Voor je mentale gesteldheid is het ook goed om dit uit te proberen, wanneer je een prestatie behaalt zoals je eerste keer omhoog zul je dit niet vergeten. 

Het vereist veel kracht om jezelf helemaal omhoog te trekken wat je een trots gevoel geeft. Je kunt naast de normale chin up, ook de positie van je handen naar voren verplaatsen om je grip op peil te krijgen. Ook kun je met een elastische weerstand band aan de slag gaan of je benen omhoog brengen wanneer je jezelf omhoog aan het trekken bent in de sportschool of thuis.

Een hangende leg raise 

Wanneer je tijdens het trainen van je rug, schouder en armen je meer zou willen focussen op je buikspieren is dit een goede manier om van start te gaan als je jezelf wat meer wilt uitdagen. Bij deze oefening breng je voornamelijk je benen omhoog wanneer je jezelf optrekstang kopen. Je kunt nog met je benen verschillende bewegingen maken om zo al je spieren aan te spreken in je buik. Dit is een snelle en effectieve manier om al je spieren te trainen en snel een sixpack te ontwikkelen wanneer je bezig bent. Ook is het een goede manier om op je ademhaling te focussen en deze onder controle te krijgen gezien het veel kracht vergt om jezelf op te tillen met een optrekstang. Je zou ook nog een optrekstang kopen voor thuis, of hem in de gym gebruiken. Je kunt ook nog een vest aandoen met gewichten erin.

Een optrekstang kopen thuis installeren

Wat het belangrijkste is, na een optrekstang kopen, is bij het bevestigen hiervan de juiste hoogte bepalen. Als je deze te laag monteert, raken je voeten de grond. Dit wil je niet. Het is de bedoeling om de optrekstang hoog genoeg te plaatsen zodat je jezelf makkelijk kunt optrekken. Liever iets hoger.

Bestel al jouw fitnessapparaten bij ons en begin jouw nieuwe gezonde levensstijl.

Vergelijkbare berichten