Waar let je op bij het uitkiezen van kerstpakketten?

Als je voor een bedrijf kerstpakketten moet uitzoeken, is dat een hele onderneming. Je zit namelijk met een bepaald budget, de ontvangers moeten tevreden zijn maar ook verrast en het pakket onthouden. Maar waar ligt de oorsprong van de pakketten en waar let je op als je ze moet gaan uitzoeken? Waar begin je? 

Kerstpakketten ontstonden in het begin van de 19e eeuw

De traditie die wij vandaag de dag nog steeds kennen, is al in het begin van de 19e eeuw ontstaan. Het was in die tijd niet vanzelfsprekend om boodschappen te doen zoals we dat vandaag de dag kennen. Daarnaast waren de wintermaanden zeer koud, wat voor weinig voedsel zorgde en voedsel was lastig te bewaren buiten. Boeren hadden daarom niet altijd geld en de mogelijkheid om luxe voedsel in huis te hebben. 

Als blijk van waardering kregen de boeren op hun vrije dag, Tweede Kerstdag, een mand met voedsel mee. Zo konden zij toch tijdens Kerst genieten van luxe producten, zonder dat ze hiernaar op zoek hoefden of deze lang moesten bewaren in de kou buiten. Deze traditie werd al snel uitgebreid naar andere lagen van de samenleving, zoals de bakkers en de slagers. Al snel was de traditie geboren zoals we die vandaag de dag kennen. 

Toch bestaat de gedachte dat kerstpakketten vooral een Nederlandse traditie is, maar dat is onjuist. Ook in andere landen binnen en buiten Europa worden dit type pakketten met de feestdagen vergeven om een blijk van waardering te geven. 

Stel een kader op waar het pakket aan moet voldoen

Eigenlijk is het belangrijk om de basis helder te krijgen als je een kerstpakket gaat aanschaffen. De basis krijg je helder door een kader op te stellen. Wat voor budget heb je? Hoeveel personen krijgen kerstpakketten? Aan wat voor zakenrelaties worden de pakketten verstrekt? Wil je een persoonlijke tint toevoegen? 

Als je deze standaard vragen beantwoordt, kun je een kader opstellen waarbinnen je kan zoeken naar het juiste kerstpakket. Dat kan je doen met standaardpakketten of je kan zelf een pakket samenstellen of laten stellen. 

Wat voor soort kerstpakket zoek je uit? 

Eigenlijk mag je de kerstpakketten zo gek mogelijk maken als dat je zelf wil tegenwoordig. Vroeger ging het er vooral om dat er voedsel werd vergeven, vandaag de dag gaat het erom dat je pakket onvergetelijk is. Voor een groter budget kun je denken aan een cadeaubon voor een hotelovernachting, of zelfs sieraden of vakanties. 

Kerstpakketten zijn dus al een oude traditie die we nog steeds elk jaar beleven. Het maakt niet uit of je een klein of een groot budget hebt, voor alle soorten is er iets mogelijk. Je kunt er een persoonlijke tint aan geven door iets toe te voegen of voor iedereen een uniek cadeau samen te stellen. Kom je er niet uit? Dan kun je kiezen om een pakket door iemand te laten samenstellen of je gaat voor een cadeaubon die breed uit te geven is. Kijk eens naar de biergeschenken van KerstpakkettenXL als je op zoek bent naar een leuk geschenk!

Vergelijkbare berichten